Po dveh letih, v katerih je svoje zveste poslušalce najprej presenetil z virtualnim koncertom in koledovanjem po vaseh, se je Pihalni orkester Komen znova predstavil na odru in za praznike navdušil s svojimi uigranimi harmonijami in novimi člani.

Uvodoma vas je ogrel šolski sestav, v katerem se kalijo mladi talenti, med katerimi so že taki, ki že pridno vadijo s članskim orkestrom.

Sledil je glavni del koncerta Pihalnega orkestra Komen pod vodstvom Matije Tavčarja, ki je predstavil čisto nov repertoar za prvi del sezone do božiča. Čeprav je napovednik vabil na koncert, na katerem naj bi sodelovala vipavska vokalistka Tjaša Fajdiga, so jo morali zaradi bolezni nadomestiti kar znotraj orkestra. Solisti Miran Grgič na klarinetu, Sinja Spasenić Likar in Vid Starc na saksofonu ter Blaž Furlan na pozavni so dokazali, da so kos tudi izzivom zadnje minute in obiskovalce navdušili z znanimi uspešnicami iz muziklov ter božičnimi napevi.

Ker pa obljuba dela dolg, bomo Tjašo z veseljem povabili medse na našem zaključnem koncertu. Zato vas vabimo, da nam še naprej sledite in spodbujate naše glasbenike tudi na prihajajočem tekmovanju, ki se ga bomo maja udeležili v Italiji.

Kategorije: KONCERTI

0 Komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja